Wil jij een draaibank kopenMaar je weet niet wat nu het verschil is met een freesmachine dan raad ik u het volgende blog aan. In dit blog wordt er aan u uitgelegd wat nu het verschil is tussen een freesmachine en draaibank. Ik wist het zelf ook niet, maar toen ben ik op het internet informatie op gaan zoeken. Toen kwam ik verschillende blogs tegen wie probeerderen uit te leggen wat nu eigenlijk het verschil was, maar er stond eigenlijk in geen enkel blog wat nu precies het verschil was. Daarom ga ik in dit blog proberen uit te leggen, zo kort en bondig mogelijk, wat nu daadwerkelijk het grote verschil is tussen een draaibank en een freesmachine is.

Draaibank

Zo kun je in alle materialen die vermeldt zijn verschillen vormen maken. Denk maar eens aan gaten, eilanden, kamers en sleuven. Bij een freesbank draait het gereedschap in plaats van het werkstuk. Dat gebeurt namelijk bij een draaibank. Bij een draaibank is het gereedschap namelijk het onderwerp dat zich beweegt over het apparaat. Bij een freesmachine kan alles 3 kanten op. Het klinkt heel erg weinig maar dat is meer dan genoeg. Deze kunnen bewegen over een soort van G-code. De zogenaamde CAD – programma’s zetten via een makkelijker interface instructie de G en M modus om tot een gebruiksvriendelijke interface. Erg handig!

CNC Freesmachine 

Maar wat is nu het verschil? Het verschil is dat een bij een freesmachine de machine draait en bij een draaibank het product of de materialen veranderen. Dat is het verschil. Simpel hé?