Als je een auto al vele jaren hebt gehad dan kan de dag aanbreken, dat hij het een keertje niet meer doet. Of dat het repareren de auto niet meer waard is! Het is dan beter om de auto naar een autodemontage bedrijf te brengen. Hier kan de auto dan op de juiste manier gedemonteerd worden om zo, zo min mogelijk last voor het milieu te zijn. Ook kunnen de goede onderdelen van de auto hergebruikt worden. Hiermee worden andere eigenaren van een soortgelijke auto geholpen en kunnen deze nog langer genieten van hun auto.

De auto komt niet meer door de APK!

Een andere reden om een auto naar de autosloop te brengen is wanneer de auto wordt afgekeurd voor de APK. De auto mag dan niet meer de weg op. Natuurlijk krijg je een lijst met redenen waarom de auto is afgekeurd. Ook krijg je een grove schatting van de kosten. En deze kostenraming kunnen je laten besluiten om afscheid te nemen van de auto. Je kunt de auto soms beter naar de sloperij brengen dan om er nog veel geld in te pompen. Geld dat je nooit meer terugkrijgt mocht je de auto ooit gaan verkopen.

Ratio en Emotie!

Natuurlijk speelt de factor emotie ook mee om de auto naar de sloperij te brengen. Echter vaak door er voldoende lang over na te denken weet je dat het de meest verstandige oplossing is. Kies er daarom voor om je auto naar een sloperij te brengen.