De functie van een musketonhaak is groot. Oorspronkelijk wordt het gebruikt waar snel een verbinding gemaakt moet worden. Een andere naam voor een musketonhaak is een karabijnhaak. Maar is nu het grootte verschil? Bij karabijnhaken is het bewegende deel een integraal onderdeel van de hele haak. Bij de andere haak is het een schuivend onderdeel dat los van de haak zelf zit. Daarnaast is deze minder robuust en stevig als een musketonhaak.

Indien je een hond hebt, is het gebruik van een karabijnhaak bijna onmisbaar. Een hondenriem heeft stevigheid nodig, maar daarnaast ook een bepaalde draaimogelijkheid. Doormiddel van een karabijnhaak is het gemakkelijker voor een hond om zich te bewegen. Toch is wel de grootste functie dat een karabijnhaak ervoor zorgt dat een riem van de hond ook gemakkelijk af te doen is. Alleen touw als riem is onmogelijk af te krijgen. Voor u als baasje enorm ongemakkelijk en voor de hond geldt hetzelfde.

Veel mensen gebruiken echter een karabijnhaak ook voor het gebruik van sleutels. Het zorgt er namelijk voor dat sleutels bij elkaar gehouden worden maar daarnaast makkelijk op te bergen zijn. Ze kunnen overal aangeklikt worden waardoor u uw sleutels niet kwijt bent! Voor meer informatie kunt de website bekijken.