Een cnc freesmachine is een soort van machine of frees, hoe je het zelf ook wilt noemen, waarmee je verschillene materialen verspaand kunnen worden. Het gaat om de materialen: staal, aluminium, kunststof, andere materialen en natuurlijk ook hout. De machine’s zijn echt vakmensen. Ze werken namelijk heel erg perfectionistisch. Zo kunnen ze heel precies onderdelen halen en maken uit verschillende soorten materialen zoals hout of metaal. Daar zijn ze heel erg goed mee, dus dat is zeker een aanrader.

Freesmachine

Zo kun je in alle materialen die vermeldt zijn verschillen vormen maken. Denk maar eens ana gaten, eilanden, kamers en sleuven. Bij een freesbank draait het gereedschap in plaats van het werkstuk. Dat gebeurt namelijk bij een draaibank. Bij een draaibank is het gereedschap namelijk het onderwerp dat zich beweegt over het apparaat. Bij een freesmachine kan alles 3 kanten op. Het klint heel erg weinig maar dat is meer dan genoeg. Deze kunnen bewegen over een soort van G-code. De zogenaamde CAD – programma’s zetten via een makkelijker interface instructie de G en M modus om tot een gebruiksvriendelijke interface. Erg handig!

Draaibank te koop

Wilt u meer weten waar u een freesmachine of een draaibank kunt kopen? Klik dan op de kop van deze alinea. Deze verbindt u door naar de juiste website met de meeste nieuwe informatie over draai en frees banken.