Spirulina en chlorella worden vaak in één adem genoemd. Tenminste, zo zie ik het op websites staan. Chlorella helpt goed bij het afscheiden van gifstoffen in je lichaam. Ik denk daarom dat chlorella een goed voedingsmiddel zou zijn voor iedereen, omdat de meeste mensen veel te veel gif binnen krijgen. Te veel gif kan eigenlijk niet, want gifstoffen wil je überhaupt al niet binnen krijgen. Maar mensen eten tegenwoordig te gekste dingen, zoals de gedroogde achterlijven van vrouwelijke schildluizen. Die beestjes moeten zorgen voor een rode kleur in snoepjes en gebakjes. Ik vind dit echt te ver gaan. Er zijn ook heel synthetische stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd. Veel mensen eten die zomaar op. Ik huiver bij dat idee. Ik eet ook best eens een patatje, maar daarnaast eet ik heel gezond. Ik eet nog net niet elke dag een bakje spirulina en chlorella, maar dat duurt volgens mij niet lang meer. Chlorella helpt de gifstoffen uit je lijf te halen. Dat zou echt voor iedereen goed zijn. Toch denk ik dat de mensen die überhaupt in aanraking komen met chlorella juist al de mensen zijn die heel gezond eten en het veel minder nodig hebben. Dat is dan weer zo’n vreemde paradox van gezond eten. Personen die goed eten, gaan alsmaar beter eten. Personen die ongezonde dingen binnen krijgen, denken er ook niet over na hoe ze die niet-lichaamseigen stoffen weer uit hun lijf kunnen halen. Misschien denken ze dat dit allemaal vanzelf gaat.

Chlorella is in die zin een goed product om mee te ontgiften. Misschien wil ik dat ook wel eens proberen. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam reageert op het ontslakken. Ik ben benieuwd of ik dan ook in één klap meer energie krijg en de hele wereld denk aan te kunnen. Wellicht heb ik daar dan ook nog spirulina bij nodig. Het zou natuurlijk zomaar kunnen. Dan moet ik even naar de natuurwinkel om een potje spirulina aan te schaffen. Dat zou ik met alle plezier doen, want ik ben benieuwd naar de gunstige effecten van spirulina op mijn gezondheid. Ik ben op zich al heel gezond en er zullen weinig giftige stoffen in mijn lichaam zitten. Maar ik wil natuurlijk altijd weten hoe ik mij door middel van goed voedsel nóg beter kan voelen. En als spirulina en chlorella mij daarbij kunnen helpen, zou ik deze superfoods zeker elke dag gaan eten.