U kent van allerlei soorten muziek. Zo bestaan er ook heel erg veel muzieksoorten. Tegenwoordig is de house, trance en hiphop muzieksoort erg in opkomst, maar één muziek soort wat erg intrek blijft is: Klassieke muziek. Dit is de muziek die vaak voorkomt uit de de kerkelijke muziektradities. Dit begon vanar de middeleeuwen en wordt tot op de dag van vandaag nog geschreven.

Klassieke muziek

Strikte mensen vinden dat de klassieke muziek verstaat onder uit tijdvak Classicisme dat vanaf ongeveer 1730 tot en met 1820 bestond. De benaming zoals die tegenwoordig wordt genoemd, klassieke muziek, komt voort uit de naam ‘kunstmuziek’. Vaak vinden mensen dit een tegenhanger van de lichte muziek. Men scheidt binnen de klassieke muziekwereld nog verschillende groepen en verschillende tijden. Zo worde de indiase cultuur en de chinese cultuur apart gehouden van de klassieke muziek. Deze worden tevens benoemd tot  indiase klassieke muziek en chinese klassieke muziek.

Klassieke muziek beluisteren

Wil je eens meer weten over klassieke muziek? Misschien wilt u het wel eens beluisteren? Klik dan op de kop van deze alinea. Dan zul je worden ge linkt naar de website met meer informatie. Op deze website kunt u ook al uw favoriete muziek beluisteren. Het is echt een aanrader. Helemaal wanneer u van klassieke muziek houdt!