Artikel Marketing Tips

Sinds 2008 heb ik veel tijd en energie gestopt in het bouwen en onderhouden van websites en het hoger krijgen van deze websites in de zoekresultaten van Google.

In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan en deze heb ik samengevoegd in een 7-tal belangrijke tips.

Dit zijn tips waarmee je rekening dient te houden als je structureel artikelen (incl. links) over het internet wilt gaan verspreiden.

1. Gebruik geen teksten van je eigen website om te verspreiden
Het is belangrijk dat je eigen website alleen maar unieke teksten bevat. Schrijf speciaal voor het verspreiden van artikelen nieuwe teksten.

2. Zorg dat een artikel minimaal 200 woorden bevat
Als je een heel kort artikeltje schrijft en deze verspreid, dan wordt er door de Google minder “waarde” aan toegekend. Mensen zullen natuurlijk wel op de link klikken, maar als je toch bezig bent, zorg er dan ook meteen voor dat Google ook voldoende “waarde” aan je artikel en backlink toekent.

3. Laat je artikelen eventueel door iemand anders schrijven
Indien je geen goede schrijver bent, of je het gewoon niet leuk vind om te schrijven, laat je artikelen dan schrijven door iemand anders. Ik laat zelf ook mijn artikelen door anderen schrijven. Op deze manier kan ik mij bezig houden met het verspreiden van de artikelen. Op het internet zijn veel goede tekstschrijvers te vinden. Voor advies in het laten schrijven van teksten mag je mij altijd emailen.

4. Gebruik verschillende “ankerteksten” voor je links
De tekst waarvan je een link maakt wordt ook wel de ankertekst genoemd. Zo kun je bijvoorbeeld van de woorden “bloemen kopen” een link maak naar de website van uw bloemenwinkel. Om het linkprofiel van jouw website “natuurlijk” over te laten komen is het belangrijk om te variëren met deze ankerteksten. Varieer in dit voorbeeld bijvoorbeeld met “kopen bloemen”, “rozen kopen”, “bloemen kopen Amsterdam”, “rozen Amsterdam” etc.

5. Plaats links naar meerdere pagina’s op je website
Plaats niet alleen maar links naar de homepage van jouw website, maar ook naar dieper liggende pagina’s. Dus niet alleen naar: www.mijnbloemenwinkel.nl, maar ook naar: www.mijnbloemenwinkel.nl/rozen/ etc.

6. Bouw het aantal artikelen en backlinks rustig maar gestaag uit
Je kunt beter de komende 20 weken elke week één artikel of persbericht verspreiden, dan vandaag meteen 20. Op deze manier komt jouw bedrijf en website namelijk geregeld onder de aandacht bij mensen die de verschillende websites bezoeken en hiernaast wordt het aantal backlinks naar je website rustig, maar gestaag uitgebouwd. Verder komt het verspreiden van de artikelen over de tijd “natuurlijker” over op de zoekmachines die ervoor moeten gaan zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt.

7. Maak voor jezelf een plan en planning om artikelen te verspreiden
Een goed plan is het halve werk! Om te voorkomen dat je de ene week meerdere artikel verspreid en de volgende paar weken weer helemaal geen één, is het verstandig om (bijvoorbeeld) wekelijks voor jezelf een reminder te maken om een artikel te verspreiden.
Zo kun je bijvoorbeeld 25 artikelen laten schrijven door een tekstschrijver en deze in de komende 5 weken over verschillende websites verspreiden. Als je elk artikel op bijvoorbeeld 3 websites plaatst, dan betekent dit dat je 25 x 3 = 75 artikelen heeft verspreid. Indien je 2 linkjes per artikel opneemt betekent dit zelfs 150 backlinks naar jouw website!

Dit zijn natuurlijk hartstikke mooie aantallen en je kunt je wel voorstellen dat dit een mooie bijdrage levert aan de bezoekers naar jouw website en de vindbaarheid van jouw website op het internet.

Heel veel succes met het verspreiden van artikelen!

Met vriendelijke groet,
Marcel Logtenberg

“Wij zijn pas tevreden als u dat bent!
Daarom geven wij u een 30-dagen niet goed geld terug garantie. Bent u niet tevreden over onze diensten? Dan zit u nergens aan vast en krijgt u uw geld zonder vragen teruggestort!”

Marcel Logtenberg

Oprichter, Artikelmax.nl

Bedrijfsgegevens
Logticom.nl
Hofstedestraat 22
8043 WC Zwolle

marcel(a)logticom(punt)nl

KVK nr. : 55821456
BTW nr. : NL100914901B02