Wat was mijn computer toch traag de laatste tijd. Het downloaden van een simpele foto kostte me al zeker tien minuten. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een antivirus programma. Even de boel opfrissen. On-line las ik dat Avast een goeie is. Snel binnengehaald dus.

Hoewel ik zeker wat geld over heb voor een sneller draaiende pc, koos ik toch voor de gratis versie van Avast. Van een maat die er meer verstand van heeft dan ik, begreep ik dat dergelijke freeware prima kwaliteit levert. De extra’s van de betaalde variant zijn zelden noodzakelijk. Bovendien kon ik deze antivirus scanner altijd nog upgraden, wanneer het probleem aanhield.

Binnen de kortste keren had Avast mijn hele harddrive doorgespit, op zoek naar vervelende malware. En er kwam aardig wat boven drijven. Ik stond helemaal versteld dat er kennelijk zoveel rotzooi op mijn computer stond. Snel liet ik het antivirus programma verder zijn werk doen en alle troep die er niet thuis hoorde verwijderen.

Vervolgens even opnieuw opstarten en afwachten maar. Zou alles weer op normale snelheid functioneren? Het was even een spannend moment, ik wachtte af of de antivirus software had gedaan wat ik ervan verwacht had.

Als proef heb ik direct een film gedownload. Die wilde ik al een tijdje zien, maar met mijn trage pc ging dat te lang duren. Na de behandeling door Avast lukte alles wonderwel. Terwijl ik deze film aan het bekijken was, kon ik zelfs gelijktijdig een nieuw seizoen van de serie die ik volg downloaden. Dat ging ook prima, ik merkte nergens aan dat ik zoveel tegelijk deed.

Ik heb dan ook niks aan te merken op Avast antivirus. Alle programma’s draaien weer als een zonnetje, waarschijnlijk kan mijn oude vertrouwde pc zo nog een paar jaartjes mee. Dat is wel zo fijn, want het geld groeit me niet op de rug. Dus ben ik blij dat een gratis antivirus scanner mijn probleem heeft opgelost.

Complimenten dus voor Avast. Het is een aanrader. Zelfs de onbetaalde versie levert prima werk en houdt mijn harddrive nu al weken schoon. Geen idee wat de voordelen zijn van de betaalversie. Waarschijnlijk snellere updates, maar volgens mij ben ik inmiddels wel goed genoeg beschermd tegen virussen en andere rommel. Mocht ik echter weer problemen krijgen, dan zal ik zeker ook overwegen om de betaalde antivirus van Avast te nemen. Zo duur is dat nu ook weer niet.