Als u vaak vliegt dan ziet u een hoop van de wereld. U komt op veel vliegvelden en komt in contact met verschillende talen en culturen. Als ervaren reiziger weet u zo onderhand wel wat u kunt verwachten op een vliegveld. Als u naar Barcelona vliegt, houdt u dan de aankomsttijden vliegveld Barcelona goed in de gaten, evenals de vertrektijden. Vliegt u naar Londen of Parijs, dan geldt hetzelfde.

Op het vliegveld is de routine veelal hetzelfde. U moet eerst inchecken en vervolgens gaat u door de douane. Vaak moet u dan nog even wachten, omdat u doorgaans vroeg op het vliegveld bent. Gelukkig zijn er verschillende winkels waar u belastingvrij kunt winkelen en ook zijn er verschillende eetgelegenheden waar u iets kunt eten en drinken. Ook boekenwinkels zijn er genoeg op het vliegveld, dus als u nog even een krant wilt kopen voor uw dagelijkse portie nieuws dan kan dat ook.

Na het wachten kunt u vervolgens naar de gate om het vliegtuig in te gaan. Ook hier moet u soms nog even wachten omdat er nog het een en ander aan het vliegtuig gedaan moet worden. Als dat eenmaal gereed is kunt u aan boord van het vliegtuig gaan en stijgt het vliegveld binnen 15 tot 30 minuten op. Eerst even naar de landingsbaan en dan volle vaart vooruit om op te kunnen stijgen.

Aan boord van het vliegtuig kunt u, afhankelijk van de duur van uw reis, nog genieten van een hapje en een drankje en tenslotte komt u, hopelijk op tijd, aan op het vliegveld van de plaats van bestemming. Het vliegveld is weer afhankelijk van uw bestemming natuurlijk, dus dat kan vliegveld Oslo, vliegveld Barcelona, vliegveld Schiphol of welk vliegveld dan ook zijn. Dat is maar net naar welk land u afreis