Iedereen drinkt wel is een wijntje. Er zijn studies die zelfs zeggen dat het uiterst goed is als u elke avond 1-2 rode wijntjes drinkt. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat je wijn altijd liggend moet bewaren in uw wijnrek of wijnrekken. Zo zijn er nog veel meer feiten / weetjes over wijn. Hieronder de meest belangrijke wat u als wijndrinker moet weten.

Feiten over wijn

  • Een wijnglas moet u altijd bij de stam van uw glas vasthouden. Pak een wijsglas nooit bij de bolling vasthoudt, aangezien de wijn dan warmer wordt door uw lichaamstemperatuur.
  • Wijn is goed voor het hart en verkleint risico’s op bijvoorbeeld hartkwalen en beroertes. Wijn is daartegenover wel een dikmaker. Een normaal gevuld wijnglas bevat ongeveer 110 calorieën. Een zoete wijn bevat meer calorieën doordat er suikers aan toegevoegd zijn.
  • Wijn verandert van kleur naarmate de wijn verjaart.
  • Overigens moet u wel weten of de door uw gekochte wijn wel bewaart kan worden. Niet alle wijnen zijn bestemd om bewaard te worden. Weet dus wel wat u koopt.

Wijn consumeren, daar wordt hedendaags iets te makkelijk over gedacht. Wijn drinken is iets wat met precisie en kunst gedaan wordt. De manier waarop uw dure wijn bewaard is en de manier waarop u het vervolgens drinkt.