Bent u op zoek naar een horecamakelaar? De beste horeca makelaar ben ik. De laatste tijd hebben veel horecabedrijven het zeer moeilijk en moeten ze noodgedwongen hun pand verkopen Of ze kunnen de huur niet meer betalen en moeten hun activiteiten per direct stoppen. Ze moeten dan op jacht naar een horeca makelaar om hun te begeleiden in de verhuur of verkoop van hun horecagelegenheid. Ik, als horecamakelaar, sta ze dan bij. Ik vind het ontzettend dankbaar en het geeft me een fantastische kick als ik een bevredigende situatie kan vinden voor iedereen. Als horeca makelaar ben ik gespecialiseerd in het verhuren en verkopen van panden die geschikt zijn voor startende horecabedrijven. Horecamakelaar zijn is een vak apart. Het is een totaal andere wereld dan een huis verkopen omdat de panden volledig zijn ingericht voor horecabedrijven. De functies zitten op andere plaatsen en in veel gebouwen zit geen uitgebreide keuken. Laat staan een badkamer. De markt is anders en startende horecaondernemers weten dat ze bij een horecamakelaar moeten aankloppen voor de start van hun bedrijf.
Vorige week kreeg ik een telefoontje van een man die op zoek was naar een horeca makelaar. Ik heb hem gelijk uitgenodigd op het kantoor. Hij had een pand in het midden van Den Haag, maar de huidige eigenaar kon de huur niet langer ophoesten en moest het pand verlaten. Het had meer dan drie maanden geduurd. Drie maanden lang had hij geen huur ontvangen. Toen besloot hij dat het tijd werd voor een horeca makelaar. In samenspraak hebben we de zaken met de huurder afgehandeld. Hij liet een groot deel van de inboedel staan, de bar, de drank en de glazen. Dit was een compensatie voor zijn achterstallige huur. Als horeca makelaar ben ik vervolgens mijn netwerk gaan aanspreken. Ik had de week ervoor twee jongens aan de lijn die, met het geld van hun vader, een horecabedrijf in Den Haag wilden starten. Ik belde ze op en besprak het vrijgekomen pand in het centrum van hun stad. Ze kwamen de volgende dag op bezoek om de ruimte te bekijken en te beoordelen. Als horecamakelaar was het mijn taak om ze volledig in te lichten, te wijzen op de mankementen en de positieve punten. Maar het was ook mijn taak als horeca makelaar om het pand te verhuren. Ik wil altijd open zijn naar beide kanten. Tot mijn grote tevredenheid hebben ze het pand gehuurd.