Rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten vormen een behoorlijk groot probleem veel werknemers. Vaak vallen mensen tijdelijk of voor een langere periode uit omdat zij klachten hebben opgelopen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De meest gehoorde klachten hebben betrekking op nek en rug.

Veel van deze klachten zijn eenvoudig te voorkomen door het aanschaffen van een goed instelbare bureaustoel. Wanneer de gebruiker wil luisteren naar de uitleg over hoe de stoel te gebruiken en daar dan ook serieus aandacht aan besteed zal deze persoon op al zeer korte termijn daar profijt van hebben.

 

Zadelkruk

Echter zijn niet alle mensen geholpen met een bureaustoel met armleggers. Er zijn namelijk tal van beroepen waar die verstelbare stoelen juist helemaal niet ideaal voor zijn! Denk b.v. eens aan de tandarts, de kapper of de dokter. Dit zijn beroepen waar je helemaal geen behoefte hebt aan armondersteuning die aan de stoel vastzit. Sterker nog een gewone bureaustoel waar je met twee voeten aan voorkant zit beperkt de bewegingsvrijheid en dus ook de mogelijkheid om je werk uit te kunnen voeren. Dit zijn dan ook de beroepsgroepen waar je de zadelkruk tegen komt. Bij zadelkrukken zit je met 2 voeten aan de zijkant en kun je zo de kruk volledig manoeuvreren waarbij je goed contact houd met de grond. Daardoor houd je stabiliteit en bied het zadelvlak de juiste zithouding om de rug te ondersteunen. Is de rug recht dan zal ook de nek minder belast worden.

Zadelkrukken in verschillende zithoogtes

Zadelkrukken zijn er ook in hele hoge uitvoeringen om b.v. achter de balie of de werkbank te kunnen functioneren. Een hoogte verstelbare voetenring zorgt dan dat je toch de voeten op de juiste hoogte kunt ondersteunen. Welliswaar word hiermee de mobiliteit beperkt want je kunt er niet mee rijden maar de werkplek vraagt daar in deze gevallen ook niet om.

Zadelkrukken duur?

Zadelkrukken zijn al verkrijgbaar vanaf zo € 69,00 dus een grote investering is dit niet. Wel is deze uitgave overzichtelijk en zal behoorlijk wat problemen voorkomen en de uitgave aan ziektegeld verminderern. Een duidelijk win-win situatie voor zowel de werknemer als de werkgever dus.