Dat Yoga goed is voor het lichaam en de gesteldheid wisten we al. Maar waarom is het precies goed voor ouderen?

Wanneer mensen ouder worden gaat het fysieke lichaam vaak meer beperkingen geven. Een aangepaste vorm van yoga is dan belangrijk om vanuit de mogelijkheden van het ouder wordende lichaam te werken. Dit wordt gedaan om de lichamelijke beweeglijkheid te houden en uit te breiden. Ouderen ervaren vaak de adem als hoog in het lichaam en een snelle adem weer terug te brengen naar een rustige buikadem krijgt het lichaam meer rust en ontspanning. Dit zorgt er daarop weer voor dat men emotioneel ook rustiger wordt. U zelf rustig voelen en goed in uw vel zitten, dat wilt u toch ook?

Jonge mensen hebben vooral hun aandacht naar de buitenkant. Zij zijn bezig met het inrichten van hun leven en toekomst waardoor zij meer moeite hebben met zich af te sluiten. Oudere mensen daarentegen zijn meer naar binnen gericht. Yoga sluit hier perfect op aan! Ouderen zullen zich door yoga makkelijker overgeven aan waarmee ze bezig zijn.

Wat wordt er tijdens een yoga les gedaan?

–          Geoefend

–          Geademd

–          Gevisualiseerd

–          Gemediteerd

–          Ontspant

Ouderen ervaren yoga als een diepe rust en acceptatie. Ze voelen alsof ze even bij zichzelf hebben stil gestaan en hebben het gevoel dat ze alles beter aankunnen. Bent u benieuwd wat yoga voor u kan betekenen? Wilt u weleens ervaren wat yoga voor uw lichaam en gesteldheid kan betekenen? Yoga Tilburg en yoga Eindhoven laat u dit graag ervaren!