Wat is yoga?

Het woord Yoga betekend eigenlijk ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Het ontstond ongeveer 4000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Dit is zelfs in zoveel jaren vrij weinig veranderd. Het leert ons om lichaam en geest en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Wanneer je aan yoga doet, zul je zien dat je veranderingen in je stemmingen krijgt. Je zorgt dat je geest meer in balans is en dat je minder last hebt van emotionele druk. Het fijne aan yoga is dat het voor iedereen is!

Wanneer zou u met yoga moeten beginnen:

-Als u behoefte heeft aan ontspanning

– Als u eindelijk een uurtje voor uzelf wilt

– Als u het gevoel heeft dat u leven niet in evenwicht is, dat er te veel stress is en te weinig tijd voor rust en genieten

– Als de drukte van het bestaan u uit uzelf trekt en u het gevoel hebt dat u alleen nog voor anderen leeft

– Als u het gevoel heeft dat u steeds weer over uw eigen grenzen heen gaat

– Als lichamelijk klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, spanningen, depressie etc.

Bent u benieuwd wat yoga voor u kan betekenen? Wilt u weleens ervaren hoe yoga werkt? yoga in Tilburg en yoga in Eindhoven laat u graag zien hoe yoga werkt en hoe fijn en bevrijdend u zich na afloop voelt. Bent u ook in voor een yoga lesje?