Indien u recht hebt op een uitkering zal u zich moeten inschijven bij het UWV. Dit is de organisatie die gaat over de uitkeringen en die u kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

De website van het UWV heeft weleens problemen. Het aanvragen van een uitkering kan hierdoor niet altijd even gemakkelijk gaan. Een WWB-uitkering aanvragen (Wet werk en bijstand) gaat via Werk.nl. De afgelopen weken zijn er op deze website wat problemen geweest waardoor de aanvragen niet konden worden gedaan. Inmiddels is dit probleem wel weer opgelost, maar mocht het in het vervolg nog eens gebeuren dan hebben wij hier alvast de oplossing voor het probleem.

Als u een uitkering wilt aanvragen via Werk.nl en deze site werkt niet dan kunt u ook bij uw gemeente naar de balie Sociale Zaken gaan. U zal dan wel als werkzoekende moeten staan ingeschreven. Kijk op de gemeente website van uw woonplaats hoelaat deze balie open is en op welke dagen dat is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Mocht u tijdens het aanvragen van een uitkering via het UWV op problemen stuiten dan kunt u altijd nog terecht bij de gemeente. Zij kunnen u namelijk ook verder helpen en informatie verstrekken over verschillende uitkeringen.