De WW uitkering is een regeling om ervoor te zorgen dat je tussen banen in nog steeds rond kan komen. Het zorgt ervoor dat je bij het zoeken naar die nieuwe baan je de stress bespaard van de financiële problemen. Deze WW uitkering ontvangt u voor minimaal 3 en maximaal 38 maanden. Men gaat er dus vanuit dat je na anderhalf jaar een nieuwe baan hebt kunnen vinden waardoor je de uitkering niet meer nodig hebt.

Maar wat nou wanneer je er langer dan anderhalf jaar over doet? Bij problemen met het vinden van nieuw werk, of door andere omstandigheden waardoor je langer dan 38 maanden zonder werk zit kom je in de problemen. Indien je alleen bent zal je na 38 maanden de bijstand in kunnen. Mocht je een partner hebben die genoeg verdient om jullie beide te kunnen voorzien van de nodige levensbehoeften dan kan het zijn dat je geen aanspraak kan maken op een bijstandsuitkering.

Het is dus erg afhankelijk van de situatie waarin je je bevind. Probeer dus geen gebruik t maken van die anderhalf jaar, maar zo snel mogelijk aan het werk te gaan zodat je je geen zorgen hoeft te maken over wat er anders komen gaat.

Voor meer informatie over uitkeringen kun je terecht op UitkeringVragen.nl