Een ww-uitkering kan om diverse redenen stop gezet worden. Dit kan onder andere zijn omdat u de AOW-leeftijd hebt bereikt. De ww-uitkering of bijstandsuitkering zal dan een AOW-uitkering worden. Een andere en wellicht betere reden is omdat u een baan hebt gevonden.

Nog een reden is omdat u de maximale periode dat de uitkering verstrekt wordt heeft overschreden. Een ww-uitkering is er voor maximaal 38 maanden. Dit is dus ruim anderhalf jaar waarin u de tijd heeft om een nieuwe baan te vinden. Mocht u na deze maanden nog steeds geen nieuw werk hebben kunnen vinden dan zal uw WW-uitkering gestopt worden en wordt u in de bijstand geplaatst.

U dient het UWV ten alle tjiden op de hoogte te houden van veranderingen die invloed hebben op uw uitkering. Doet u dit niet en heeft u ineens ten onrechte een uitkering die door blijft lopen dan zal u deze terug moeten betalen. Het kan ook zijn dat daar zelfs nog een boete op volgt.

Op de website van het UWV kunt u doorgeven dat u een nieuwe baan heeft. Dit wordt dan in het systeem aangepast en uw uitkering wordt stop gezet. Mocht u niet beschikken over een internetverbinding dan kan u ook een formulier aanvragen via het telefoonnummer 0900 – 92 94 (lokaal tarief).