Witte tanden zorgen voor een fijn en zeker gevoel. Alleen niet elk mens is gezegend met een stalende witte lach. Wel kunnen we rekening houden met een aantal belangrijke dingen die bijdragen aan een schoner en witter gebit. Hoe je dat kan doen? Dat lees je in dit artikel.

Er zijn voedingsmiddelen die niet bijdragen aan een witte lach, eigenlijk is het heel eenvoudig te raden welke producten dat zijn. Denk aan rode sauzen, rode wijn, koffie en chocola. Overigens draagt roken ook niet bij aan een schoon en wit gebit. Regelmatig en goed poetsen is het aller belangrijkste. Het laagje tandplak dat zich dagelijks vormt op je gebit moet toch verwijdert worden.

Gaat dit je allemaal niet snel genoeg dan kun je ook altijd je tanden laten bleken. Laat je dan wel goed adviseren door een tandarts of mondhygiënist. Vaak zijn er louche klinieken die je tanden kunnen bleken voor weinig geld, de vraag is dan alleen in hoe verre je tanden er onder zullen leidden.

Voor de dames onder ons nog een aantal tips om je tanden er witter uit te laten zien. Rode lippenstift zorgt voor wittere tanden of wekelijks een lekker zonnebankje doet ook wonderen. Maar beter is toch om je tanden mooi en wit te poetsen.