Heeft u hoge schulden en heeft u ook al bezoek gehad van de deurwaarder? Misschien is een schuldenhulp dan een verstandige oplossing. Zelf kunt er vaak al veel doen om te voorkomen dat uw schulden een probleem worden. Wanneer u er zelf niet meer uit komt, kunt u hulp bij uw schulden krijgen.

Schuldsaneringsinstanties

Wanneer u schulden heeft, kunt u de hulp inroepen van een schuldhulpverlener zoals de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), de Sociale Dienstgemeente of een particuliere schuldhulpverleningsorganisatie. Zij zullen samen met de schuldeisers en u een oplossing proberen te vinden voor het schuldprobleem.

Hoe gaat dit in werking?

Eerst benadert de schuldhulpverlener de schuldeisers. Zij proberen namens de schuldenaar de schulden te regelen. Vervolgens biedt de schuldhulpverlener iedere schuldeiser een betaling per maand met een maximum termijn. In sommige gevallen wordt op basis van een saneringskrediet een aanbod gedaan aan de schuldeisers. Zo’n kredietbank verstrekt de schuld met een bepaald bedrag, berekend op basis van de aflossing door de schuldenaar in de volgende 36 maanden. Daarna wordt er een aanbod gedaan aan de schuldeisers. De persoon met schulden lost de lening af aan de kredietbank. Het is in dit proces wel van belang dat alle schuldeisers akkoord moeten zijn met het aanbod. Wanneer degene met schulden niet in overeenstemming komt met de schuldeisers, kan diegene ook om een wettelijke schuldsanering vragen. Deze dient hij of zij dan in bij de rechtbank waar deze een verdere uitspraak over doet.

Heeft u enorme schulden en ziet u eigenlijk door de bomen het bos niet meer? U kunt goede hulp bij uw schulden krijgen. Bekijk voor meer informatie over schuldenhulp onze website!