Een kuuroord, een toeristisch oord dat zich richt op ontspanning en recreatie met een medische gevoelswaarde. Een verblijf in een kuuroord wordt gunstig geacht voor de gezondheid door geneeskrachtige bronnen of gezonde lucht. Een kuuroord heeft eigenlijk een mix van verschillende baden en sauna en beauty-behandelingen.

Een sapvastenkuur

Sapvasten is het geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken voor een bepaalde periode. Het geeft eigenlijk rust voor het lichaam. Maar wanneer en waar moet je sapvasten? Sapvasten moet je pas doen wanneer je eraan toe bent. Het is een reinigingskuur waarbij het loslaten van afvalstoffen en een emotionele ballast komen kijken. Daarnaast vraagt het veel motivatie en overgave. Om zo’n sapvasten proces helemaal goed te doorlopen, moet je je veilig en ontspannen voelen.

Het afbouwen van vaste voeding

Wanneer je je voedselinname gaat afbouwen geef je de spijverteringsorganen de kans om het wat rustiger aan te doen. Hierdoor zal je energieniveau verminderen en zul je je wat langzamer voelen. Wanneer je veel koffie, zwarte thee en tabak gebruikt zul je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen als hoofdpijn. Het wordt daarom afgeraden om bijvoorbeeld koffie, zwarte thee, alcohol, tabak, suiker, kruiden, brood te eten. In plaats daarvan kun je beter veel vers ruit en verse groenten eten, rijst, melkproducten, sappen zonder suikers en kruidenthee en daarnaast veel zuiver water.

Er zijn verschillende redenen waarom sapvasten goed voor uw lichaam is:

–          Afvalstoffen worden verwijdert

–          De darmflora wordt herstelt

–          De stofwisseling wordt bevordert en de weerstand wordt versterkt

–          Helpt bij het afslanken

Sapvasten is niet voor iedereen bedoeld. Het is bedoeld voor redelijk gezonde mensen. Wanneer je eetproblemen  hebt is het namelijk niet verstandig om aan sapvasten te doen. Sapvasten is geschikt voor iedereen gedurende een week. Wil je graag je lichaam en geest schoonmaken en wat gewicht kwijtraken? Sapvasten helpt je op een evenwichtige manier!