Vlaggenmast en de wet en regelgeving is een interessant onderwerp. Wanneer je van plan bent om een vlaggenmast te kopen maar je hebt nog een aantal twijfels dan ben je hier aan het juiste adres. Het is niet meer dan logisch dat er nog veel vragen zijn daar een vlaggenmast kopen een gecompliceerde zaak kan zijn. Er zijn namelijk zo veel verschillende masten. Denk bijvoorbeeld aan een vlaggenmast van polyester, een mast van aluminium of eentje van hout. Daarnaast kan een vlaggenmast zes meter lang zijn maar ook een meter. In dit artikel wordt daarom dieper ingegaan op een niet voor de hand liggend aandachtspunten bij de aanschaf van een vlaggenmast.

Vlaggenmast: Wet en regelgeving bij de aankoop van een vlaggenmast

Het is natuurlijk niet zo dat je te maken hebt met wet en regelgeving bij de aankoop van een vlaggenmast (op belasting na) maar je dient wel degelijk rekening te houden met regelgeving. Immers, hoogstwaarschijnlijk ben je van plan om de vlaggenmast ergens in de grond te plaatsen of aan de muur te bevestigen. Echter, de mogelijkheden hiervan zijn aan lokale wet en regelgeving verbonden. In sommige gevallen is het daarom mogelijk dat er maximale mast hoogten worden vastgesteld. Maar ook eisen aan de materiaalsoort, de duurzaamheid en de kleur komen regelmatig voor. Verdiep je dus in deze regelgeving voordat je een vlaggenmast gaat kopen. Het zou zonde zijn als je er eentje aanschaft welke uiteindelijk niet gebruikt kan worden.

Een aantal voorbeelden zijn te relateren aan het begrip ‘horizon vervuiling’. Deze opmerking is met name bekent van de windmolens en andere grote projecten. Helaas zijn er ook mensen die een vlaggenmast aanduiden als horizon vervuiling. Een ander voorbeeld is natuurlijk de materiaalsoort. Het kan goed mogelijk zijn dat je aan bepaalde eisen moet voldoen wanneer je een mast in een natuurgebied wilt plaatsen. Dan mag bijvoorbeeld de vlaggenmast wellicht niet van polyester zijn.