We zitten halverwege 2013 en de crisis lijkt nog in volle gang te zijn. Het aantal werklozen blijft ook steeds verder en verder stijgen. Dit alles zorgt ervoor dat een hoop mensen in de problemen komen. Door het verliezen van een baan, het niet kunnen vinden van een nieuwe baan en het steeds verder leeglopen van de spaarpot zijn velen daarom ook op zoek naar mogelijkheden om deze periode extra steun te kunnen vinden.

Gelukkig kan in Nederland iedereen terugvallen op een uitkering. Welke uitkering precies bij jou past is geheel afhankelijk van de situatie waar je in zit. Het aanvragen van een uitkering zal sowieso altijd via het UWV gebeuren. Via Werk.nl kun je je registreren op de website en vanaf daar zal je verder geholpen worden. Mocht dit niet lukken dan kunt u ook altijd nog bij de gemeente aankloppen. Zij kunnen u ook verder helpen.

Er zijn nogal wat uitkeringen waar je aanspraak op zou kunnen maken. De belangrijkste zijn de bijstandsuitkering en de WW Uitkering. De bijstandsuitkering is voor mensen die zonder de extra financiële steun niet rond zouden kunnen komen. De WW Uitkering is voor de overbrugging tussen banen is (deze kan maximaal 38 maanden duren).

Daarnaast zijn er nog uitkeringen als de WaJong, Ziektewet, AOW, Bbz, WIA en meer.