Ik ben nu ruim zes maanden zwanger en vind het de hoogste tijd worden om serieus werk te gaan maken van een baby uitzet. Mijn vriend is niet zo’n liefhebber van winkelen en ik heb hem al meerdere keren geprobeerd over te halen om mee te denken over onze baby uitzet. Vooralsnog heb ik hem weinig enthousiast kunnen krijgen. Subtiel duw ik een folder met daarin een plaatje van een babyfoon onder zijn ogen. Een babyfoon is een stukje techniek, daar moet ik hem toch mee kunnen interesseren. Mijn tactiek blijkt te werken, want hij begint de babyfoon uitvoerig te bestuderen. Op het juiste moment sla ik toe en vraag hem of we de stad in zullen om te kijken naar een babyfoon en de rest van de baby uitzet. Tot mijn grote vreugde reageert hij nu wel positief.

Onderweg naar de speciaalzaak voor de baby uitzet, praat hij vol vuur over de technische mogelijkheden van een babyfoon. We komen overeen dat hij de babyfoon mag uitzoeken, terwijl ik voor de rest van de baby uitzet zal zorgen. Dan doen we allebei wat we leuk vinden, want ik vind het heerlijk om kleertjes en knuffeltjes uit te zoeken. Zo schattig al die kleine rompertjes en sokjes. Winkelen voor een baby uitzet is iets waar ik echt ontzettend van kan genieten. We weten al dat het een meisje gaat worden, dus roze zal toch de hoofdkleur van de baby uitzet worden. Hierin ben ik misschien nogal traditioneel ingesteld, maar ik vind dat er echt bij horen. Ik besluit mijn kans te grijpen en ruim voldoende kleertjes te kopen, met daarbij ook alvast wat grotere maten. Een baby groeit in het begin altijd vrij snel, dus de kleinste maten zullen al snel niet meer passen.

Mijn vriend komt ondertussen bij me staan en heeft inmiddels zijn oog laat vallen op de duurste babyfoon. Ik ben allang blij dat we eindelijk samen voor een baby uitzet aan het winkelen zijn en vind het prima dat hij voor deze babyfoon gekozen heeft. Hij gaat ook al snel akkoord met de kleding die ik uitgekozen heb zodat we kunnen afrekenen. Ik merk direct dat dit tripje hem goed heeft gedaan en heeft geënthousiasmeerd. Hij lijkt nu beter te beseffen dat de kleine nu echt bijna op komst is en dat het vaderschap wacht. Een mooie ontwikkeling om te zien natuurlijk. Wat een geslaagde dag is dit.