Je kiest natuurlijk het liefst voor een sloopbedrijf waar je niet zelf je sloopauto naar de sloperij hoeft te brengen. Er zijn genoeg sloperijen die een landelijke dekking hebben en onder meer sloopauto’s, tweede hands auto’s of defecte auto’s ophalen. Als je auto sloop waardig is kun je op zoek gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in autodemontage. Het is belangrijk dat het bedrijf wel de richtlijnen van de ARN naleeft. Ook hebben de meeste sloopbedrijven een certificaat van Kwaliteit Zorg Demontage.

Als je auto na vele jaren trouwe dienst mankementen heeft of bepaalde onderdelen zijn onherstelbaar defect, dan kun je je auto verkopen een aan autosloop bedrijf. Je krijgt een mooie vergoeding voor je auto en zo ben je ook direct van je auto verlost. Het voordeel van een autosloperij is dat je auto vaak ook kan worden opgehaald.

Je moet je bij een sloperij niet laten afschepen met een fooi. Een sloopbedrijf krijgt namelijk een vrij hoog bedrag voor je auto. Ten eerste heb je de auto onderdelen die nog enige waarde hebben. Als je auto nog in redelijke staat is, maar na een aanrijding niet meer valt te herstellen dan kun je voor de onderdelen die nog goed werken vele honderden euro’s krijgen.

Het  sloopbedrijf verzamelt ook zoveel mogelijk ijzer en biedt dit aan bij metaal verwerkingsbedrijven. Een doorsnee auto bevat 650 kilogram aan ijzer.