De accu auto laat uw auto starten. Zonder accu zou uw auto dus niet kunnen starten. Verder is dit onderdeel onmisbaar voor de verlichting van bijvoorbeeld uw lampen, maar ook dashboard en andere binnen verlichting. Ook de radio/cd speler, navigatie, ruitenwissers, verwarming, autoalarm en ga zo maar door met de elektrische snufjes die tegenwoordig in een auto zitten kunnen alleen werken zodra er een goede accu in uw auto zit. Een auto accu is gewoonweg de hofleverancier aan energie in en voor uw auto.

Een accu moet ook vervangen of bijgevuld worden

Een accu heeft natuurlijk niet een onbeperkte levensduur. Een accu is op een gegeven moment gewoonweg op en kan dan niet meer voor u klaar staan. Het begint meestal is met signalen dat uw accu bijna op is. Uw auto hapert tijdens het starten, of er begint een waarschuwingslampje te branden op het dashboard te branden.

Daarnaast heeft ook het weer en de jaargetijden invloed op een accu. In de winter heeft een accu veel meer moeite met het starten van de auto als bijvoorbeeld in vergelijking met de zomer. Daarnaast kan een accu ook vochtig zijn als het bijvoorbeeld keihard regent, waardoor deze ook meer moeite zal hebben met het starten.