Het lijkt wel een maandelijks fenomeen te zijn waarin er op regelmatige basis nieuwsberichten in de media verschijnen waarin er weer wordt verteld dat de website van het UWV eruit ligt wegens problemen. Juist omdat er een hoop mensen afhankelijk zijn van deze website omdat ze verplicht moeten solliciteren of een uitkering aanvragen is het van belang dat je een degelijk product neerzet. Dit is dubbel zo belangrijk wanneer er in diezelfde media nog niet zolang geleden naar voren is gekomen dat er 3 miljoen euro in de website is gestoken. Dit is een behoorlijk bedrag waardoor je er vanuit mag gaan dat je een top website hebt.

Helaas is dit niet het geval. Nog steeds kampt de website met problemen. Deze week was het een gat in de XSS-filter waardoor men via cross-site scripting bepaalde cookie sessies kan overnemen. Dit houdt in dat men zonder te hoeven inloggen van de website gebruik kan maken en zo dus ook bepaalde gegevens kan doorsturen naar anderen.

Dit is een groot probleem en zolang de storingen op Werk.nl blijven aanhouden is het dus maar afwachten wanneer alles wel goed geregeld gaat worden. Mocht de website er helemaal uitliggen dan zijn ze altijd nog bereikbaar via telefoon: 0900 – 92 94 (lokaal tarief)

Wil u een uitkering aanvragen zonder gebruik te maken van de website van het UWV dan kunt u het beste dit regelen via uw gemeente.