Wanneer u vaststelt dat er zich vocht begint op te hopen op bepaalde plaatsen in uw benen of wanneer u merkt dat u last begint te krijgen van spataders kan het interessant zijn om de mogelijkheden van de steunkous te ontdekken. Steeds meer mensen hebben nood aan dergelijke kousen omdat hun benen (veelal reeds op vroege leeftijd) afwijkingen in de huid beginnen te vertonen. In het merendeel van de gevallen gaat het daarbij om opgehoopt vocht dat geen uitweg uit de benen meer kan vinden. Door gebruik te maken van steunkousen kunt u dergelijke kwaaltjes op een relatief eenvoudige manier verhelpen, al kan het gebruik van steunkousen daarbij wel een essentiële rol spelen.

Steunkousen tegen aderziektes
Steunkousen worden doorgaans steeds aangekocht ter preventie van aderziektes. Het is daarbij belangrijk om er rekening mee te houden dat steunkousen geen compressiekousen zijn. Deze laatste oefenen een bepaalde druk uit op de weefsels in onze benen waardoor bijvoorbeeld het bloed sneller en eenvoudiger uit de benen kan wegtrekken. Steunkousen doen dit niet. Zij zorgen er gewoon voor dat de huid van onze benen op een geschikte manier wordt ondersteund om op die manier een optimale doorstroming van het bloed mogelijk te maken. Vroeger waren deze kousen uitsluitend verkrijgbaar in het wit of beige, maar tegenwoordig zijn er eveneens allerhande moderne kleuren in de winkel verkrijgbaar.

Steunkousen zonder voorschrift aankopen
Veel mensen stellen zich nog wel eens de vraag of ze zomaar steunkousen kunnen aankopen zonder over een voorschrift te beschikken. Uiteraard is dat een mogelijkheid alleen zijn daar doorgaans wel een aantal nadelen aan verbonden. Steunkousen staan er namelijk om bekend alles behalve goedkoop te zijn. Wanneer u ze kunt aankopen op voorschrift, dan zult u doorgaans tot het volledige aankoopbedrag terug kunnen krijgen van de verzekering. Heeft u echter geen voorschrift, dan wordt het een compleet ander verhaal en bestaat de kans zelf dat u volledig zelf zult moeten opdraaien voor de aankoopprijs van de steunkousen. Wat dat betreft is het dan ook steeds interessanter om toch eerst even binnen te springen bij uw behandelende arts.