Ik – als dé vrouw des huizes – sta regelmatig voor deze vraag. Mijn partner is veel aan het werk dus ik heb als belangrijke taak dat er ’s avonds een lekker kostje klaar staat. Niet dat ik niet werk hoor, maar ik ben gewoon beter in multitasken 😉  Maar die vraag speelt dus elke dag, “wat moet ik vanavond eten?” Ik woon in Hengelo Overijssel en sinds kort hebben ze daar toch iets geweldigs bedacht. Daar word ik als ‘huisvrouw’ erg blij van!

Gerechten uitzoeken in de ingrediënten bezorgd krijgen

Ja, je leest het goed. Ongelooflijk, dat ze dit niet eerder hebben bedacht. Je gaat naar www.hapklaar.nu. Daar kies je uit verschillende gerechten. Ook kies je voor hoeveel personen je ingrediënten wenst te ontvangen. En de volgende dag worden je boodschappen gratis thuisbezorgd, of op een andere dag naar keuze. Ik heb het zelf even uitgeprobeerd, want zo’n concept moet natuurlijk uitgeprobeerd worden. Normaal als ik naar de supermarkt ga ben ik ontzettend lang bezig en gemiddeld 50 euro per week kwijt. Nu heb ik voor 21 euro drie gerechten bij Hapklaar besteld. Daarna ben ik nog een keer snel door de supermarkt gelopen voor ontbijt en lunch (gaat een stuk sneller dan ook avondeten zoeken…). Daar was ik 22 euro kwijt. Uiteindelijk heb ik nog een keer langs de supermarkt gemoeten en was ik 5 euro kwijt. Goed, ik ben iets goedkoper uit dan dat ik normaal boodschappen doe. Maar het grootste voordeel behaal ik toch wel door de tijd en frustratie die het me scheelt. En daarnaast eet ik ook nog dingen die ik normaal niet zou maken, en die achteraf superlekker blijken te zijn. Heeft toch wel zin, een beetje googlen op ‘boodschappen bezorgen Hengelo’.