Wat levert een sloopauto op?
Als een auto na een aanrijding niet meer de weg op kan of wanneer je auto gewoonweg aan het einde van zijn levensduur is gekomen, kun je er nog steeds geld aan verdienen. In het geval je auto goed verzekerd hebt krijg je de dagwaarde uitgekeerd wanneer je een ongeluk(je) hebt gehad, maar je krijgt ook nog eens een vergoeding voor je sloopauto als je deze naar een autosloop brengt.

Veel mensen vragen zich af hoeveel een auto oplevert wanneer deze niet meer de weg op kan. In principe is de auto dan natuurlijk niet veel geld meer waard. Als je wilt weten hoeveel je auto nog waard is zul je deze moeten laten taxeren. Veel hangt natuurlijk af van de huidige staat van je voertuig.

Stel dat je tegen een andere auto bent aangereden en de gehele linkerkant van je auto is total loss.  Als de reparatiekosten dan ook nog eens hoog zijn en het niet rendabel is om deze reparatie uit te voeren, kun je nog best een aardige prijs voor je schade auto krijgen. Er is namelijk slechts een bepaald deel beschadigd geraakt bij het accident die je hebt gehad. Er zijn dus nog voldoende bruikbare onderdelen die je auto herbergen.

Als je auto voldoende onderdelen herbergt die nog kunnen worden gebruikt, dan kun je er nog een leuk bedrag voor ontvangen. Het is hierbij ook afhankelijk welk merk en type auto je hebt. Heb je een dure auto, dan krijg je hier uiteraard meer geld voor.