Afhankelijk van de staat van jouw auto kun je nog een redelijke financiële vergoeding krijgen als je besluit om jouw auto naar de sloperij te brengen. Wanneer er nog heel veel onderdelen uit de auto te recyclen zijn dan zal je dit ook terugzien in de prijs die een autosloperij voor jouw kapotte auto wilt betalen. Om de waarde van de auto vast te stellen komt er vaak een medewerker van de autosloperij langs. Je kunt daarvoor telefonisch of via de mail contact zoeken met een autodemontage bedrijf.

Je krijgt ook nog een erg belangrijk document als je jouw auto verkoopt. Dit is het vrijwaringbewijs en dat is erg belangrijk als je de verzekering van jouw auto stop wilt zetten. Met dit document kun je aantonen dat je de auto echt verkocht hebt en dan pas zal de verzekering stopgezet kunnen worden. Ook zul je geen boetes voor dit voertuig meer kunnen ontvangen simpelweg omdat de auto niet meer op jouw naam staat. Je ontvangt het vrijwaringbewijs van een medewerker van de autosloperij maar je moet daarvoor wel een geldig legitimatiedocument kunnen laten zien aan de medewerker.

Als je de auto hebt verkocht aan de sloperij dan weet je tenminste zeker dat de auto op een milieu bewuste manier gesloopt wordt. Het grootste gedeelte van de auto zal trouwens ook nog hergebruikt kunnen worden als de schade aan het voertuig niet al te ernstig is. Bovendien zullen zij de auto misschien ook nog bij je thuis op kunnen halen.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230