Reseller hosting

 

Wanneer je een reseller hosting pakket hebt ben je in principe een doorverkoper van wenhosting. Je koopt als het ware server capaciteit om het daarna door te verkopen aan derden. Dit pakket wordt vooral gebruikt door webdesigners en beginnende hosting bedrijven die als dienst webhosting willen verkopen. De eigenaar van het reseller hosting pakket mag zelf bepalen welke prijzen hij wilt gaan hanteren. Je moet er wel op letten dat je een groot advertentie budget moet hebben. Dat heb je nodig om de concurrentie strijdt aan te gaan met alle anderen hosting bedrijven.

De winstmarge per klant ligt niet hoog, daarom is het belangrijk dat je zo veel mogelijk klanten probeert te werven. Daarom moet je veel reclame maken om zo naambekendheid te krijgen. Bij het reseller hosting pakket zit een controlepaneel waar iedereen mee overweg kan. Dat is handig voor mensen die nog niet zo veel van webhosting weten en toch een hosting bedrijf willen beginnen. De hosting partij waar jij het reseller pakket hebt lopen zal de server voor jou beveiligen en onderhouden.

Omdat het pakket white label zijn, (dus met je eigen bedrijfnaam) zal jij het aanspreekpunt zijn voor jouw klanten. Wanneer jij er zelf niet uit komt dan kan je altijd per e-mail of telefoon jouw probleem melden bij de hosting partij en zullen zij voor u het probleem oplossen. Reseller hosting wordt door bijna alle hosting partijen aangeboden, vaak tegen een lage prijs.

 Voor wie is een reseller hosting pakket geschikt?    

Dit pakket is geschikt voor mensen die een eigen hosting bedrijfje willen beginnen. Reseller hosting wordt ook door webdesigners gebruikt, zij bieden bijvoorbeeld als extra service webhosting bij een internetsite. Het is ook geschikt voor bedrijven of personen die meerdere domeinen in hun bezit hebben.

Met een reseller hosting pakket kunnen zij vervolgens al hun domeinen op een centrale plaats kwijt.