Het aanbieden van een stabiele VPS is één ding. Maar bij VPSServer kan je zelfs een VPS met SSD opslag huren. Als u een leek bent in de ICT wereld dan vraagt u misschien af wat het voordeel is van een SSD opslag. Het voordeel van een SSD opslag is dat u gebruik kunt maken van een stabiele harde schrijf. Dit betekend dat uw harde schrijf werkt met de nieuwe SSD technologie. In de harde schrijf zitten geen ronddraaiende onderdelen meer zoals bij een normale harde schrijf. Doordat er geen ronddraaiende onderdelen meer zijn heeft de nieuwe harde schrijf veel minder mechanische defecten. Hierdoor heeft een VPS SSD server veel minder downtime. Een voordeel waar je direct van profiteert.

VPS SSD heeft niet alleen als voordeel dat u minder last heeft van downtime. Tegenwoordig kunnen servers zo gebouwd worden dat de downtime met een normale harde schrijf wordt gereduceerd. Er zijn dus nog meer voordelen, waardoor de keuze voor SSD snel gemaakt wordt. Zo werkt een VPS SSD veel sneller met het opvragen en sturen van informatie. De VPS SSD server werkt hierdoor tot wel 50% sneller dan iedere andere server. De hosting van uw website is hierdoor veel beter bereikbaar en uw website wordt sneller geladen. U merkt voor het verschil als u een server met SSD naast een normale VPS server plaatst. De website met SSD zal een stuk sneller laden dankzij de hogere snelheid tot wel 50%.

VPS SSD is voor vrijwel iedereen de ideale oplossing voor een snel hosting. Het is betrouwbaar en bij VPSHosting ook nog eens heel voordelig. U kunt tegen een klein bedrag per maand meerdere websites hosten op uw eigen server. VPS SSD maakt het hosten van uw websites snel en eenvoudig. Niet alleen kleine bedrijven kunnen hiermee werken, maar ook grote webshops die dagelijks honderden bezoekers trekken. Door de snelle SSD hosting blijft de webshop bereikbaar zelfs bij grote bezoekersaantallen.