Verlichting krijgt meer en meer aandacht bij woninginrichting. Want goed uitgekozen verlichting maakt een ruimte comfortabel om in te verblijven én visueel aantrekkelijk. Andere interieurobjecten komen er beter door tot hun recht. Houdt u van modern en gaat u uw huis binnenkort inrichten? Dan ontdekt u in dit artikel waar u op het gebied van design lampen aan moet denken.

Een goed verlichtingsplan
Traditioneel begint het uitkiezen van lampen bij het maken van een verlichtingsplan. Een goede basisverlichting voor oriëntatie en contrast, sfeerverlichting voor de uitstraling en accentverlichting voor bijzondere objecten of momenten waarop u bijvoorbeeld wilt lezen.

Trends in verlichting: groot en opvallend
In moderne interieurs geven steeds vaker de looks van de lamp de doorslag. Grote vormen, opvallende designs en felgekleurde armaturen. Denk bijvoorbeeld aan grote industriële hanglampen, stoere scheepslampen of design vloerlampen als eyecatchers. Met behulp van dimmers vervullen deze lampen meerdere functies. Ze bieden genoeg licht om te werken aan de keukentafel, maar in een handomdraai creëert u er ook de sfeer mee voor een gezellige avond met vrienden.

Neem risico’s en combineer
Het voordeel van een modern interieur? Alles kan! Durf daarom bij de keuze voor verlichting te combineren met materialen, kleuren en vormen. Glas, staal, chroom, hout; als u de juiste combinaties gedoseerd terug laat komen in een ruimte ontstaat een uniek en eigentijds interieur. Vergeet niet aan comfort te denken. Stijlvol weggewerkte inbouwspots zijn bijvoorbeeld een praktische aanvulling op designlampen die vooral als blikvanger fungeren.

De hanglamp is onmisbaar
De hanglamp is een must voor design liefhebbers. Liefst groot en extravagant. Bijvoorbeeld in de hoofdkleur van uw interieur. Kies voor grote objecten, zoals een lange eettafel voor meerdere grote hanglampen. Hierdoor voorkomt u dat de hanglamp wegvalt in de ruimte. Denk ook eens aan een industriële hanglamp in uw keuken. Boven een kookeiland geeft het uw keuken de stijl van een sterrenrestaurant.