Licht, vederlicht….dat is al een eerste kenmerk van een serum voor het gezicht. Dankzij de lichte emulsie dringt het serum zéér snel door in de gezichtshuid. Het gezichtsserum bevat namelijk minder plantaardige oliën dan een gewone gezichtscreme. Dus voor de mensen die houden van een minder vette creme, ideaal dus.. Een serum voor het gezicht kan dus als alternatief maar liever nog als extra boven op uw gezichtscreme worden aangewend. Omdat een gezichtscreme dus nog steeds meer ingrediënten bevat die het vocht in de huid vasthouden.

Voordeel van zijn supersnelle werking?

Het voordeel van een serum voor het gezicht is dat het goedje supergeconcentreerd is. D.w.z.  veel werkzame stoffen verpakt in een klein luchtdicht  flaconnetje. Maar door de hoge concentratie heb je ook véél minder nodig om de gezichtshuid te bewerken. Een paar druppeltjes volstaan reeds om snel resultaat te voelen.

Natuurlijk is iedere huid gebaat bij een snel natuurlijk resultaat. Maar het is vooral een ideale partner voor mensen die last hebben van een acuut probleem, zoals roodheid, jeuk, schilfering van de huid. Het serum mag zelfs op andere plaatsen buiten het gezicht worden aangewend .

Het is een klein en superhandig flesje om te hanteren en kan dus handig zijn om in uw handtas op te bergen. Ideaal om te gebruiken voor wanneer je dus eens heel weinig tijd had om je huid te verzorgen ’s morgens.

Maar de serum voor het gezicht kan dus perfect worden gecombineerd met uw  vochtinbrengende creme. Breng in dit geval eerst uw serum voor het gezicht aan op je gereinigde huid. Het serum dringt vlug in de huid (om die  te voeden) en daarna zorgt de vochtinbrengende creme ervoor dat het serum en vocht netjes wordt vastgehouden. Klaar voor opnieuw een drukke dag!