Waarom jij moet profiteren van Financial lease?

Een nieuwe bedrijfsauto nodig? Een leaseconstructie biedt diverse mogelijkheden. Tegen betaling van maandbedrag kun je bijvoorbeeld je auto gebruiken gedurende de afgesproken leasetermijn. Aan het eind van de periode geef je je auto weer terug aan de leasemaatschappij. We noemen dat operational lease. Je kan ook achteraf eigenaar worden van je auto. Dat gebeurt via een financial lease constructie.

Voordelen van financial lease?

Financial lease is vooral handig wanneer je op zoek bent naar financiering voor een auto dat duurzaam is en je jaren kan gebruiken. Het is een rendabele investering, waarbij je na afloop eigenaar wordt. In de tussentijd betekent het gebruik van het bedrijfsmiddel dat je het economisch eigendom heeft. Daarmee kan je het activeren op je balans. Rente en afschrijvingskosten zijn dan fiscaal aftrekbaar. Bovendien kan je in aanmerking komen voor investeringsaftrek en andere fiscale regelingen.

Bovendien biedt financial lease twee keuzemogelijkheden:

Huurkoop: de leasemaatschappij koopt het bedrijfsmiddel voor jou. Je betaalt ‘huur’ en kan na afloop van de leaseperiode je auto overnemen.

Pandrecht: je hebt zelf het bedrijfsmiddel gekocht. Vervolgens kan je het financieren bij een leasemaatschappij. Het bedrijfsmiddel geldt als onderpand.

Bij beide vormen adviseert de leasemaatschappij over de duur van het contract en de hoogte van de maandelijkse termijnen. Zo ben je er zeker van dat de overeenkomst aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Je maandbedrag kan je verlagen bij de start van de leaseovereenkomst met een aanbetaling of een slottermijn – het bedrag dat nog openstaat – aan het eind van de looptijd. Ben je geïnteresseerd en wil je je financial lease berekenen? Ga naar onze website om een berekening te maken.