De reden dat je jouw auto naar een autodemontage bedrijf brengt is natuurlijk erg voor de hand liggend. De auto is niet meer in staat om normaal te functioneren en zou je niet meer veilig van A naar B kunnen vervoeren. Ook is een auto die je niet gebruikt een onnodige kostenlast. Je betaalt immers wel premie aan de verzekering en belastingsgeld voor het gebruik van de wegen in Nederland. Als je toch de weg op gaat met een ongeschikte auto kun je daar trouwens ook hoge boetes voor krijgen van de politie.

Milieuvriendelijk autodemontage

Sommige mensen denken trouwens ook nog steeds dat het laten slopen van hun auto hen geld kost. Dat is namelijk niet het geval en als je jouw auto laat slopen kun je daar zelfs nog geld verdienen. Veel autodemontage bedrijven betalen je namelijk nog een vergoeding voor het overnemen van jouw auto. Zij kunnen immers weer geld verdienen met de verkoop van de nog bruikbare onderdelen in jouw auto. Je bent er ook zeker van dat jouw auto bij een sloperij volgens de regeltjes gesloopt wordt en er zo ook aan het milieu gedacht wordt.

Vroeger kwam het nog wel eens voor dat er auto’s illegaal gedumpt werden ergens in de natuur. Dan krijg je dus geen geld voor jouw sloopauto en als de politie er achter komt dat de auto gedumpt is en van jou is kun je hier erg hoge boetes voor krijgen. Pak dus het voordeel van een financiële meevaller en dump je auto niet zomaar ergens in de natuur!

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230