Nu het aantal ontslagen stijgt en de vraag naar uitkeringen sterk begint toe te nemen zijn er ook steeds meer vragen van mensen die over de uitkeringen zelf. Waar moet je deze aanvragen? Wat zijn de voorwaarden? Hoe hoog is de uitkering?

Het aanvragen van een uitkering, in de meeste gevallen een WW-Uitkering of een bijstandsuitkering (WWB) gebeurd via het UWV. Dit kan online via de website van het UWV zelf. Wat betreft de voorwaarden en de hoogte van de uitkering, dat is iets dat per persoon zal verschillen. Mensen met een carrière van 30 jaar achter de rug zullen een hogere WW-Uitkering ontvangen dan diegene die slechts een aantal jaar aan de slag zijn.

Wanneer u eenmaal het uitkeringstraject bent gestart zult u zich wel aan de voorwaarden moeten voldoen. Dit zal vooral gaan om het solliciteren naar nieuw werk. Doet u dit niet, dan kan uw uitkering komen te vervallen.

Mocht de aanvraag voor een uitkering via het UWV niet lukken dan kunt u ook nog terecht bij de gemeente. Elke gemeente heeft een speciale afdeling (sociale dienst) die dit soort aanvragen behandeld en die u ook verder kan helpen bij de aanvraag mocht u meer informatie nodig hebben.

Ook kunt u op verschillende plekken op het internet informatie winnen over het aanvragen van een uitkering, de verschillende soorten uitkeringen en alle elementen daar omheen. U kunt dus overal terecht.