Waar kun je bijles geven via internet is tegenwoordig een veelgehoorde vraag. Er dient dan wel onderscheidt gemaakt te worden tussen het aanbieden van diensten via het internet, dus het daadwerkelijk geven van bijles via internet en het presenteren van jouw diensten via internet. Bijles geven via internet is wellicht een van de eenvoudigste en snelst op te zetten bedrijfsmogelijkheden van dit moment. Bijles geven via internet is namelijk niet moeilijk als je heel goed bent in een bepaald vak. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar iemand die hen van extra onderwijs en advies kan voorzien. Mensen die bijles geven zijn hier maar al te bewust van en verdienen dan ook een leuk extra inkomen. Zij geven les aan kinderen, scholieren en studenten. Naast de kennis die je dient te bezitten moet men voor bijles geven via internet ook nog een snelle internetverbinding nodig.

 

Bijles geven via internet

Bijles geven via internet kan zoals gezegd in verschillende vormen. Zo is het mogelijk om daadwerkelijk de bijles via internet aan te bieden door gebruik te maken van software zoals Skype. Met de digitalisering van onze leefomgeving gaat ook het geven van bijles maar vooral het zoeken naar bijles tegenwoordig via het internet. Er zijn dan ook enkele websites waar je bijles kan geven via internet. Op het ene platform kun je dus daadwerkelijk bijles geven via internet middels een webcam. Een groot voordeel van deze manier van bijles is dat men niet meer wordt gehinderd door de fysieke afstand. Met andere woorden, bijles geven via internet maakt het voor een Tutor in Amsterdam mogelijk een student in Maastricht te onderwijzen. Een veel gehoord nadeel van bijles geven via internet is dat er veel minder fysiek contact is. Onduidelijkheden en vraagstukken kunnen daardoor minder goed worden aangepakt.

 

Bijles geven via internet middels een profiel

Dit is een heel andere vorm van bijles geven via internet daar men via deze manier zich alleen presenteert aan potentiële klanten. Anders dan bij in het bovenstaande voorbeeld geeft men op deze manier de bijles fysiek (face to face). Deze wijze combineert dus de meer traditionele manieren van bijles geven met de nieuwe internet wijze.