Sinds de grenzen open zijn met Polen is het ook makkelijker om aan Pools vuurwerk te komen. Veel jongeren gaan dus vuurwerk kopen in Polen. Ondanks dat de douane hierop zijn gespitst is het nog steeds lastig om al het Poolse vuurwerk dat binnenkomt te onderscheppen. In Polen kun je namelijk het hele jaar door vuurwerk kopen en dus wordt er ook veel ons land binnen gesmokkeld als het nog geen oud- en nieuw is.

Vuurwerk bestellen online

Ook via internet kun je makkelijk het hele jaar door aan Pools vuurwerk komen. Er zijn verschillende site op internet te vinden waar je vuurwerk online kunt kopen. Als je via zo’n site vuurwerk besteld wordt dit vuurwerk via de post opgestuurd. Ook dit wordt bijna niet onderschept, omdat niet alle pakketten gecontroleerd worden. Zo ie zo is er minder controle op pakketpost binnen de Europese lidstaten, waardoor er een minder grote kans is dat de pakketten gecontroleerd worden op inhoud.

Het online vuurwerk kopen in Polen brengt vele gevaren met zich mee voor de postbezorgers, zij weten natuurlijk niet wat er in dit pakketje zit en nemen dus niet alle voorzorgsmaatregelen die er nodig zijn voor het bezorgen van dit vuurwerk. Het Poolse vuurwerk is namelijk explosiever dan het Nederlandse vuurwerk, waardoor er eerder ongelukken kunnen komen.

De gevaren van Pools vuurwerk

Veel jongeren zijn zich niet bewust van de gevaren die pools vuurwerk met zich brengen, waardoor ze af en toe ondoordacht handelen door bijvoorbeeld zelf vuurwerk te kopen in Polen of het via het internet te bestellen. Door het via het internet te bestellen, brengen zij niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook nog vele onschuldige mensen.