Webwinkels hebben de toekomst, steeds meer winkels bieden hun spullen ook aan via een webwinkel. Steeds meer mensen kopen hun spullen ook via webshops. Tegenwoordig kun je ook al vuurwerk bestellen bij een webwinkel. Uiteraard gaat dit wel anders dan bij een gewone winkel, omdat vuurwerk winkels zijn gebonden aan bepaalde regels wat betreft het leveren van vuurwerk via een webwinkel.

Als u vuurwerk gaat bestellen bij een webwinkel moet u dit in de meeste gevallen vooraf betalen. Er zijn ook webwinkels die het mogelijk maken om pas te betalen als je het vuurwerk komt ophalen. Een webwinkel kan en mag namelijk het vuurwerk niet naar uw adres opsturen in verband met de brandgevaarlijkheid van het vuurwerk. Om deze reden dient u altijd het vuurwerk op te gaan halen bij een ophaalpunt. Ook mag het meeste vuurwerk niet verkocht worden aan mensen onder de 18 en moeten veel mensen die rond deze leeftijd zitten zich identificeren bij het kopen van vuurwerk.

In iedere wijk zit wel zo’n ophaalpunt, dus dit levert meestal geen probleem op. Twee voorbeelden hiervan zijn Intratuin vuurwerk en Welkoop vuurwerk. Intratuin vuurwerk heeft zo’n twintig vestingen en Welkoop vuurwerk heeft wel dertig vestigingen door ons land.Een groot voordeel als u vuurwerk gaat bestellen bij een webwinkel is dat al het vuurwerk van tevoren vaak al klaar ligt en u dus niet lang hoeft te wachten. Vooral als u al vooraf heeft betaald kost het bijna geen tijd meer om uw vuurwerk af te halen.

In de toekomst zal het bestellen van vuurwerk steeds meer de gewoonste zaak van de wereld worden en op den duur zal u niet beter meer weten.