Veel mensen hebben er al van gehoord, maar blijven er een beetje huiverig voor. Vuurwerk online bestellen blijft een beetje een eng idee. Het online bestellen blijft nogal oplichter gevoelig. Plus dat het vaak niet mee wil helpen dat mensen vooruit moeten betalen. Ze vragen zich dan af of ze het bestelde vuurwerk wel zullen ontvangen.

Toch is het wel een aanrader om over te gaan tot online vuurwerk kopen. Dit omdat het vaak stukken goedkoper uit valt dan in een winkel. De verkopers kunnen vaak gerichter inkopen en een minder groot pand huren. Ze hoeven nu slechts het verkochte vuurwerk klaar te leggen en hoeven dus geen vuurwerk meer te laten zien. Ook hoeven ze minder vuurwerk op te slaan, waardoor ze ook een minder groot magazijn nodig hebben.  Als je vuurwerk online bestelt krijg je namelijk vaak een afspraak wanneer je het vuurwerk kunt ophalen. De verkopers zorgen dan dat je vuurwerk op dat tijdstip aanwezig is.

Om te voorkomen dat u via internet opgelicht wordt, kunt u wel een paar dingen doen. U kunt namelijk checken, alvorens over te gaan tot vuurwerk online bestellen, of de website een kvk-nummer heeft en een keurmerk. Als deze gegevens ontbreken is het vaak illegaal vuurwerk.

Als een website een keurmerk heeft staat dit vaak op de website. Je kunt dan het keurmerk via internet opzoeken en u komt dan vaak op een website van de organisatie waar het keurmerk wordt verleend. Op deze website is vaak terug te vinden welke webwinkels in bezit zijn van het keurmerk. Indien dit allemaal overeenkomt, kunt u rustig vuurwerk online bestellen via de gevonden webshop.