Vlaggenmast kopen? Na aankoop van een vlaggenmast ben je er nog niet. Uiteraard moet de vlaggenmast vervoerd worden. Meest belangrijke is dat hij ook geplaatst dient te worden. Het plaatsen van een vlaggenmast is niet iets wat iedereen zelf zou moeten doen. De reden is simpel, het plaatsen van een mast in de grond vraagt om enerzijds veel technisch inzicht en anderzijds om het juiste materiaal. Als een vlaggenmast niet goed is geplaatst dan bestaat de kans dat hij gevoelig wordt voor snelle windsnelheden. Dit is iets wat je natuurlijk wilt. Om die reden dien je een vlaggenmast professioneel te plaatsen. De beste manier om de mast duurzaam te plaatsen is middels hem stevig en recht in de grond te plaatsen.

Vlaggenmast: windsnelheden cruciaal bij de plaatsing er van

Als een vlaggenmast correct is geplaatst dan kan hij zeer snelle en forse windsnelheden aan. Denk maar eens aan de masten die op bedrijfsterreinen in de polder staan geplaatst. Hoe hard het ook waait deze masten blijven goed op hun plaats. Op het moment dat je de vlaggenmast gaat plaatsen dien je dus terdege rekening te houden met de windsnelheden. Normaliter gezien geldt dat hoe harder het waait hoe dieper de vlaggenmast in de grond bevestigd dient te worden.

In relatie tot deze windsnelheden die je terdege rekening te houden met de ondergrond waarin je de vlaggenmast wilt plaatsen. De ondergrond? Ja de ondergrond. Eigenlijk is dat nogal logisch. Immers, een vlaggenmast die in een zanderige bodem wordt geplaatst dient veel dieper in de grond te worden begraven dan eentje die in een klei grond wordt geplaatst. Bij harde windstoten zal de zandgrond namelijk eerder meegeven. Een goede oplossing voor dit probleem is om gebruik te maken van een blok beton. Je vult het gat in de grond allereerst om met beton waarin je dan de vlaggenmast bevestigd.