Nu je op ieder moment van de dag en op elke hoek van de straat de jeugd bezig ziet met hun smartphone kan de vraag niet uitblijven. Is de jeugd van tegenwoordig verslaafd aan Facebook?

Er wordt een hoop af geliked en leuke foto’s en filmpjes geshared. Zoveel dat het begint te irriteren. Zodra je eenzelfde foto drie keer per uur voorbij ziet komen is het al lang niet meer leuk en wekt het dus irritatie op. Alles wat voorbij komt en leuk is wordt doorgestuurd en je ontkomt nergens aan. Vooral niet wanneer je vrienden van die enthousiaste Facebook gebruikers zijn.

In het begin kon je het allemaal nog wel verdragen, maar zodra iets alsmaar in de herhaling valt wordt het ergelijk. Wellicht wordt het dus tijd om een pauze in te lassen en je Facebook account te deactiveren (of zelfs helemaal te verwijderen). Je weet namelijk zelf ook wel dat anderen niet zullen stoppen en je zelf maar de handoek in de ring moet gooien.

Wellicht wordt het daarom ook wel eens tijd voor iets nieuws. Waar je je geen zorgen hoeft te maken over je privacy en waar je niet ongevraagd lastig gevallen kan worden. Dat iets klinkt nu heel aantrekkelijk en degene die dat in de markt kan zetten mag van mij best de volgende miljonair worden.