Ik heb erg veel te vertellen over verschillende soorten superfoods. Daarom heb ik deze tekst over een superfood en superfoods natuurlijk ook aangenomen. Ik schrijf veel makkelijker en sneller een tekst als ik affiniteit heb met het onderwerp. Daarom maak ik nu een tekstje over een superfood.

Het leukste superfood vind ik chiazaden. Dat komt voornamelijk omdat je er heel veel verschillende dingen mee kan doen. Je kan dit superfood in de yoghurt doen, maar je kunt het ook verwerken in sauzen. Daarnaast kun je er je smoothie mee vullen. Een andere bijzondere toepassing van dit superfood is als een eivervanger. Veganisten eten geen dierlijke producten en willen ook wel eens een taart bakken. Dan kunnen ze de superfoods chia zaden gebruiken om het geheel te binden. Dit kan ook gebruikt worden om koekjes mee te bakken.

Ik ben zo’n groot fan van dit superfood, dat ik het elke dag gebruik. Ik heb een heel klein schattig wit pannetje van emaille. Dat heb ik eens gevonden bij een weggeefwinkel in een anti-kraakpand waar mijn zus eens woonde. Hier doe ik dan een laagje chiazaadjes in en daarop strooi ik een paar eetlepels boekweit. Hierover giet ik kokend water om het geheel tot een gelei-achtige massa te maken. Dit gebeurt al na tien minuten. Boekweit is ook zo’n superfood dat niet te missen is in een gezond voedingspatroon. Dus als mijn superfoods lekker veel vitamientjes aan het ontwikkelen zijn terwijl ze weken in het gekookte water, douche ik mijzelf onder het warme water. Ik vind dit een ideale oplossing. Ik zet dus eerst de superfoods in de week, en daarna stap ik onder de douche. Als ik er dan weer uit kom, zijn de superfoods klaar om in de smoothie te gaan, die ik dan ook nog moet maken. Het is misschien een gek systeem, maar voor mij werkt het in ieder geval heel erg goed. Ik zou niet meer zonder superfoods willen!

Superfoods zijn de beste vriendin van eenieder die aan zijn gezondheid wil werken. Ze geven je immunsysteem een flinke boost en leveren essentiële vetten, belangrijke mineralen en goede vitaminen. Daarnaast zijn ze belangrijke calciumleveranciers. Dit geldt trouwens vooral voor de chiazaden. Daar zit zelfs meer calcium in dan in calciumrijke dingen zoals amandelen en broccoli. Bovendien zit er in dit superfood ook heel veel ijzer, dat ook belangrijk is om je weerstand op peil te houden.