De noodzaak van verkeersregelaars:

Afgelopen week las ik in de Telegraaf het volgende artikel:

“De afrit op de A1 naar de IKEA Hengelo is maandagmiddag rond drie uur afgesloten. Dat heeft de ANWB bekendgemaakt. De file naar de meubelgigant was dusdanig lang dat de wachtende auto’s een gevaar vormden voor de rest van het verkeer richting Duitsland.”

Ondanks de aansturing van verkeersregelaars en parkeerwachters was de situatie niet meer te overzien. Zo ontzettend veel mensen wilden een bezoekje brengen aan de IKEA, Media Markt en PRAXIS dat de duizenden parkeerplekken rond om de bedrijven in een mum van tijd volliepen. Het was hier zo druk dat parkeerwachters en verkeer regelaars niet anders konden dan het fatsoenlijk aansturen en het leveren van service aan de vaststaande automobilisten. In een situatie is deze ziet men dat het van belang is dat het verkeer goed geregeld is.

Verkeersregelaars zorgen voor:

  • Veiligere doorstroming van het verkeer
  • Veiligere situatie bij werkzaamheden
  • Evenementen verkeersregelaars  
  • Toezicht op geparkeerde auto’s
  • Parkeerbeheer en controleurs

Verkeersregelaar ben je niet zomaar, men moet er wel een opleiding voor volgen. Het is ook een verantwoordelijke functie want zowel je eigen leven kan in gevaar komen, maar ook het leven van andere. Maar in situaties als bij de IKEA dan ben ik blij dat ze er zijn.