Als het de gemiddelde auto betaamt kan worden gesteld dat men niet veel geld verdient aan een sloopauto. Een sloopauto wordt aangeduid als auto welke rijp is voor de sloop. Dan kun je er niet vanuit gaan dat je er nog veel geld aan overhoudt. Voordat je weet wat je krijgt, zal eerst de waarde moeten worden bepaald. De prijs die je krijgt is afhankelijk van het merk, type en het bouwjaar. Hoe nieuwer hoe hoger de prijs, maar dan moet je auto nog wel in redelijke staat zijn.

Ik heb een schadeauto
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een schadeauto hebt. Als door een ongeluk je auto zwaar is beschadigd mag je je natuurlijk eerst gelukkig prijzen dat je nog leeft, want het had misschien wel slechter af kunnen lopen. Niettemin moet je door en je schadeauto zal ook ergens naar toe moeten. De meeste auto’s worden naar een bedrijf gebracht waar ze de schade van de auto nog kunnen herstellen.

Mocht je auto onherstelbaar beschadigd zijn dan moet je verder kijken en dan is de sloperij een optie. Misschien wel de enige optie die je nog hebt. Je moet je ook niet rijk gaan rekenen als de sloperij de enige optie is, want als je schadeauto onherstelbaar is, is deze praktisch weinig waard. Ook de handelaar van sloop kan er dan weinig mee, want er zitten weinig verhandelbare onderdelen in de auto. Het enige wat dan nog waarde heeft is het schroot en dat is niet veel.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230