Tegenwoordig komen er in Nederland steeds meer vakbonden bij. Een vakbond komt op voor de belangen van de arbeider, en aangezien er toch wel eens met de belangen van de arbeider wordt gespeeld is het de zaak dat er meerdere vakbonden bij komen. De meest bekende vakbond in Nederland is in mijn ogen de onderwijs vakbond. Deze komen op voor de belangen van de leraar. 

Vakbond voor de leraren

Zelf ben ik al een aantal jaren werkzaam in het onderwijs. Het onderwijs heeft natuurlijk veel te voortduren gehad, aangezien het onderwijs niet al te best betaald worden en er vele leraren op meerdere vakken gezet worden. Dit omdat er gewoon te weinig goede leraren in Nederland zijn, en het dus gedaan wordt met het materiaal dat beschikbaar is. De vakbond voor leraren staat voor hoge kwaliteit, korte lijnen (ofwel snelle reacties), een brede kennis van zaken, en de onderhandelaren hebben affiniteit met het onderwijs. Al met al heeft de vakbond voor leraren veel kennis van zaken en komen deze echt op voor de belangen van de leraar.

Wil jij meer informatie over CAO onderwijs of over de belangen van de vakbond van leraren? Klik dan voor meer informatie op de linkjes in dit bovenstaande blog!