Heb je er weleens over nagedacht om je tuin, terras of balkon in te richten al een waar vakantieresort? Mooi! Dan zijn er tuinmeubelen die je niet mag missen, namelijk teakhouten tuinmeubelen. Teakhouten tuinmeubelen zorgen namelijk voor een rustgevende en tropische sfeer in jouw tuin, terras of balkon. En dat is niet de enige reden om deze teakhouten tuinmeubelen aan te schaffen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

teak tuinmeubelen

Teakhouten tuinmeubelen, meer dan tropisch

Teak is een bijzondere houtsoort. Teak geeft je tuin, terras of balkon niet alleen robuuste en tropische touch, maar geeft ook goede eigenschappen. Teakhouten tuinmeubelen zorgen namelijk jarenlang plezier. Teak is namelijk sterk en kan daarom goed tegen de diverse weersomstandigheden in Nederland. En niet te min: ze zitten ook als genoten! Wil je teakhouten tuinmeubelen aanschaffen? Let dan wel goed op dat je de betere aanschaft. Deze kun je herkennen aan hun pin-gat verbinding, in plaats van een lijmconstructie.

Het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen

Het fijne aan teakhouten tuinmeubelen is dat je ze bijna niet hoeft te onderhouden. De houtsoort heeft namelijk van oorsprong al veel olie en rubberbestanddelen. Houtrot krijgt bij teak dus geen kans. Wil je de kleur van je tuinmeubelen optimaal houden? Dan raden we je wel aan om ze om het halfjaar te behandelen met speciale teakolie. Je voorkomt op die manier dat je tuinmeubelen een zilvergrijze gloed krijgen.

teak tuinmeubelen

Alternatief

Ben je benieuwd naar soortgelijke houtsoorten? Maak dan kennis met Red Cedar en Robinia. De tuinmeubels die van dit hout zijn gemaakt kunnen ook het hele jaar door buiten staan.