Wanneer uw kind wat ouder begint te worden, en het al langere nachten begint te maken, moeten er in huis natuurlijk ook veranderingen plaats gaan vinden. Zo moet u er rekening mee gaan houden dat uw kind begint te rollen, langzaamaan te kruipen of misschien zelfs al wel de eerste stapjes gaat zetten. Omdat u uw kind vanaf nu ook vaker mee zult kunnen gaan nemen naar de plaatsen waar u zelf naar toe gaat, is het handig om eens te gaan denken aan een luiertas. Want met een luiertas kunt u gemakkelijk de schone luiers in de luiertas stoppen, en er is vaak ook ruimte gespaard voor de vieze luiers in de luiertas. Hoewel u de vieze luiers natuurlijk niet te lang in de luiertas moet bewaren, want zelfs de beste luiertas kan uiteindelijk gaan stinken.

Zodra uw kindje wat ouders is, kan het ook gaan leren schrijven. Hoewel het natuurlijk waarschijnlijk eerst moet gaan leren praten. Het is prachtig om mee te maken wanneer uw kind de eerste woordjes zegt. Vaak zijn dit woorden als ‘papa’ of ‘mama’, maar het kunnen natuurlijk ook geheel andere woorden zijn. Het is maar net welke stimulans er uit de omgeving komt. Zodra hij of zij begint te praten kunt u langzaam aan beginnen uw kind te leren schrijven. Door op vroege leeftijd te leren schrijven zal uw kind zich goed en snel ontwikkelen. Schrik niet, niet elk kind kan even snel leren schrijven, maar dit geeft in geen enkele mate de intelligentie van uw kind weer. Het ene kind kan nu eenmaal sneller leren schrijven dan de ander. U zult er hoe dan ook van kunnen genieten, want het is prachtig om een kind te zien leren schrijven. Allereerst worden letters nog verkeerd om geschreven, worden de woorden nog fonetisch geschreven, maar u zult met de tijd zien dat uw kind steeds beter leert schrijven.

Van de luiertas naar het leren schrijven, opvoeden is fantastisch om te zien. En het zal u verbazen hoe snel het allemaal uiteindelijk gaat. Voor dat u het weet is uw kind weer een stuk groter en staat u samen met uw zoon of dochter voor de volgende uitdaging. Het hele proces van kinderen krijgen en opvoeden staat vol met uitdagingen, mooie en minder mooie momenten. Probeer te genieten van elk moment, want voor dat u het weet is het alweer voorbij. Geniet dus van elk moment!