Wat doet een administratiekantoor?

Het woord zegt het eigenlijk al, een administratiekantoor verzorgt administraties. Het verzorgt de administratie van een bedrijf. Het verzorgt de loonadministratie, belastingen zoals omzetbelasting en inkomstenbelasting. Bovendien kan het u ook advies geven of fiscale en bankzaken. U kunt er zelfs terecht voor andere vragen over uw onderneming. Vooral als ZZP-er is het erg handig om de administratie uit te besteden want zij hebben er vaak de tijd niet voor.

Is het uit handen geven van de administratie aan een administratiekantoor duur?

Het is moeilijk te zeggen of dit erg duur is want ieder kantoor heeft zijn eigen tarieven. De kosten hebben te maken met het werk dat ze voor u moeten doen. Het ene kantoor heeft natuurlijk een hoger uurtarief als een ander. Het fijnste voor u als ondernemer is een administratiekantoor dat een vast uurtarief heeft. Op deze manier weet je precies hoeveel u moet betalen aan het eind van de maand, staan u geen verrassingen te wachten en wordt alles voor u geregeld. Indien u zelf toch nog een beetje inzicht in uw administratie wilt hebben, kunt u ervoor kiezen om een gedeelte uit te besteden aan het administratiekantoor en door de rest zelf te doen.

Wanneer u gebruik maakt van een administratiekantoor kunt er van verzekerd zijn dat uw administratie kloppend en nauwkeurig gedaan wordt. U hoeft niet meer bang te zijn dat uw administratie niet klopt want door de kennis en ervaring van het vak wordt dit uitstekend gedaan. Kan uw bedrijf wel een administratiekantoor gebruiken en wilt u uw tijd graag besteden aan iets wat veel belangrijker voor uw bedrijf is, namelijk ondernemen? Het administratiekantoor in Almere of het administratiekantoor in Lelystad staat graf voor u klaar wat betreft administratie.